De appartementen: Gevarieerd complex in harmonie met de omgeving

Voilà, daar zijn ze dan! De impressies van de appartementen van Kop van Hoog. Wij vroegen de architect, Wilco Scheffer van BDG Architecten, naar zijn ideeën en inspiratie.

Variatie in hoogte

Het totale complex omvat ongeveer 80 woningen, koop en huur. Zo’n divers aanbod op zo’n mooie plek in de binnenstad, is uniek en hetzelfde geldt voor het ontwerp. Wilco Scheffer: “Het plan krijg heel veel verschillende schaalniveaus, om aansluiting te zoeken bij de omgeving. De Pannekoekendijk is bijvoorbeeld veel formeler en royaler dan de kleinere schaal van de Kamperpoort. Het plan is in feite opgebouwd uit 5 á 6 deelplannen die allemaal aansluiten op dat deel van de omgeving. Daartussen vindt steeds een schaalsprongetje plaats.”

Hoogteaccent aan de Pannekoekendijk

De koopappartementen worden gerealiseerd aan de kant van de Pannekoekendijk. Onder het complete complex is de parkeergarage en zijn de bergingen. Op de begane grond is commerciële ruimte beschikbaar voor bijvoorbeeld een kapper, notaris, fysiotherapeut of andere dienstverlening. Het gedeelte met de koopappartementen heeft een eigen entree en trappenhuis. Scheffer: “De Pannekoekendijk is bijzonder door de incidentele hoogte-accenten. Het merendeel van de bebouwing is 3 á 4 bouwlagen en af en toe staat er een hoog gebouw. Daardoor ontstaat hier een heel spannend profiel. Met de hoge toren van Kop van Hoog maken we een nieuw hoogteaccent.”

Weids uitzicht

De hoge toren met koopappartementen heeft optisch 2 torens, geeft Scheffer aan. “Een deel heeft een puntdak en het andere deel een plat dak. In deze torentjes zitten de penthouses; fantastische ruime appartementen met uitzicht over de binnenstad, maar óók richting de IJssel. Dat uitzicht staat centraal in het ontwerp. De plattegronden zijn langs de randen georiënteerd, zodat je overal goed van het uitzicht kunt genieten. Ook de grote glaspartijen dragen daar aan bij.”

Kies jouw bouwnummer >

Rijke baksteenarchitectuur

Kop van Hoog vormt door zijn ligging een cruciale verbinding en een sleutelpositie in de stad. Daarbij past een gedetailleerde, rijke baksteenarchitectuur, aldus Scheffer. “De toren wordt uitgevoerd in rode baksteen, de pakhuizen daarnaast in gele baksteen, dan is er nog een industrieel deel met bruine baksteen en op de hoek een wit gecementeerd gebouw. De binnenkant van het plan ligt aan de Hoogstraat, de oude verbindingsweg naar Kampen. Die oude geveltjes brengen we in baksteen terug. Ook de schaal van de straat komt zichtbaar terug. Er komt een hedendaagse architectuur overheen, maar de oorspronkelijke schaal blijft. Richting de Nachtegaalstraat wordt de schaal al iets groter en stoerder, met een meer industriële, pakhuisachtige sfeer. Zo worden de bouwdelen langzaam weer hoger richting de toren aan de Pannekoekendijk.” De huurappartementen liggen aan de achterzijde, richting Kamperpoort, en worden verhuurd door Delta Wonen.

Luxe en comfort

De architectuur kenmerkt zich door variatie, rijke detaillering, veel glas en aandacht voor de individuele bewoners. “Er is veel glas voor een maximaal uitzicht en ook de glazen balkons hebben allemaal een andere positie.” De koopappartementen variëren in grootte van 68 m2 tot 193 m2. Ze hebben allemaal een eigen parkeerplaats en een berging in de garage.

 

Kies jouw bouwnummer

Meld je aan als geïnteresseerde en geef jouw bouwnummervoorkeuren door. Je blijft automatisch op de hoogte van alle ontwikkelingen.


Verkoop & informatie

Woonfabriek Zwolle
Assiesstraat 126
8011XV Zwolle
Tel. 038 7410741
contact@woonfabriekzwolle.nl
www.woonfabriekzwolle.nl

Karssen Makelaars
Karssen Makelaars
8011 VW Zwolle
Tel. 038 423 6766
info@km.nl
www.km.nl

Ontwikkeling & realisatie

Nijhuis Bouw B.V.
Molendijk Noord 92a
Postbus 241
7460 AE Rijssen
www.nijhuis.nl